EXPOSITIE ‘YOUNG ARTISTS’
Johan Steller, Jennie Koffeman en Hinke de Vries
VRIJDAG 16 DECEMBER MET AANSLUITEND SCABCAFÉ

‘Vers van de pers’ presenteren wij jullie drie alumni uit Urk. Religie, media en invloeden uit hun kinderperiode spelen een belangrijke rol in hun beeldtaal en visie. Hiermee tonen zij een zeer divers overzicht waar toch iedere bezoeker zich in zal herkennen.

Johan Steller schildert, tekent en boetseert. Mensfiguren staan vaak centraal in zijn werk. De beeldtaal binnen het christendom en poging om hogere dingen weer te geven is Steller zijn grootste inspiratiebron.

Jennie Koffieman neemt je mee naar haar kindertijd. Het alledaagse en speelse geeft ze weer op grote doeken met olieverf. Haar werk is speels, vrolijk en knalt van het doek.

Bij Hinke de Vries triggert vooral het nieuws over ons dorp haar en dit leidt vaak tot een onderzoek hoe ze zich verhoudt tegenover haar woonplaats. De zere plek weet zij als geen ander om te zetten naar een alles omvattend beeld.

De opening van de expositie zal plaats vinden in het gemeentehuis Urk om 19:30 uur.
Om 20:30 uur kunt u zich verplaatsen naar Galerie Plein 1890 waar het maandelijkse SCAB café zal plaatsvinden. Hier kunt u de kunstenaar spreken en is er open podium / open mic maar ook een hapje en drankje.

Locatie opening expositie:
Gemeente Urk
Singel 9
8321 GT Urk

Locatie SCAB café:
Plein 1890
Wijk 1-77
8321 EN Urk