Nelia Medendorp en Ronald Baarda.

“Ik heb een verrassing! Kijk eens wat ik heb gemaakt!” Vol trots toont Nelia Medendorp een tekening van ‘de orca’ en een lief stelletje in klederdracht. “Deze laat ik tijdens de expositie zien.”
Nelia bezoekt wekelijks als dagbesteding een kunstatelier. Tijdens deze dagbesteding begeleidt Stieneke Oeverbeek haar ontluikend kunstenaarschap.
Zonder aangeleerde maniertjes en gewoontes tekent Nelia er lustig op los in haar eigen beeldtaal. Het is onbevangen, eigenzinnig en daardoor puur. Die onbevangenheid is zo’n bijzondere eigenschap dat wij automatisch op de vraag komen:
“Waar sta ik eigenlijk?”

Dit is ook de vraag die Ronald Baarda zich vaak stelt tijdens zijn werk bij de Zonnebloemschool. Ronald Baarda is beeldend kunstenaar en werkt met mensen met een ‘signalement’. Toen Nelia op de Zonnebloemschool zat heeft zij ook les gehad van Baarda.
“Samen zijn wij kunstenaar. Je kunt dit het beste vergelijken met het meester/gezel principe. Ik kwam erachter dat deze kwetsbare mensen in al hun levenskracht volop communiceren tijdens onze kunstlessen. Ik probeer deze momenten ook vast te leggen. Ik kijk naar ze en zie ze. Als mens… “
…een serie portretten.

De opening van de expositie zal plaats vinden in het gemeentehuis Urk om 17:00 uur.
Vanaf 16:30 uur wordt u ontvangen met een drankje en wat lekkers. Er is muziek en zang en kunt een blijvende herinnering maken met de photobooth. U kunt na de opening in gesprek gaan met de kunstenaars.

Locatie opening expositie:
Gemeente Urk
Singel 9
8321 GT Urk

De expositie is nog te zien tot en met 14 april 2023