Kitty Korver (1969) maakt sinds 2010 vilten wandobjecten. Haar viltobjecten vallen op door hun vaak grafische karakter. Hiervoor heeft ze een periode keramiek gemaakt. Een strakke vormgeving en onconventionele werkwijzen verbinden de twee disciplines en periodes. Lag het accent bij de keramiek vaak op ratio en toegepaste vormgeving, komt nu in de textiel ook het gevoelsleven aan bod. Haar werk is inmiddels in diverse Europese landen te zien geweest en gepubliceerd in boeken, tijdschriften en catalogi.

Begin 2017 lukte het weer om met keramiek in de weer te zijn, ze had het gemist. Kitty probeert zichzelf steeds weer te vernieuwen, en brengt nu de keramiek weer terug in haar werk. Als een soort banketbakker maakt ze porseleinen vormpjes door ze op een gipsen vlak te spuiten. Uiteindelijk plaatst Kitty met een heel eigen techniek de vormen op de vilten werken. Deze toevoeging maakt dat er een extra dimensie in haar werk ontstaat.

 

Elk viltobject is uniek en heeft een warme, zachte uitstraling dit in tegenstelling tot de sterke afbeelding. Ze absorberen geluiden uit de omgeving wat een beschermende indruk zal geven.