Met ander ogen is een bijzondere tentoonstelling van beeldend werk, gemaakt door bijzondere mensen samen met de kunstenaar Ronald Baarda die hen begeleidt en hen ” uit de verf” laten komen. Een drietal ateliers, waar (jonge) mensen met een beperking werken aan hun creaties, hebben de handen en kwasten ineen geslagen om een unieke project vorm te geven, met de polder als inspiratiebron. Meer dan een jaar lang is er door het atelier van de Meerpaal in Dronten, het atelier Mefiboseth in Emmeloord en het atelier van de Zonnebloemschool in Emmeloord gewerkt aan de tentoonstelling die vanaf 1 september de komende twee maanden in het gemeentehuis van Urk te zien is.

De tentoonstelling bestaat uit een gevarieerde verzameling van schilderijen, fotografisch werk, grafiek en poëzie. De artistieke uitwerking van het thema neemt de toeschouwer mee in de onbevangen en eigenzinnige kijk die de kunstenaars op de wereld en de werkelijkheid en hoe zij die interpreteren.

De kwaliteit en zorgvuldige presentatie van het werk draagt zonder twijfel bij aan de zichtbaarheid en de emancipatie van deze bijzondere doelgroep. Deze reizende tentoonstelling was eerder te zien in Lelystad , Dronten en Luttelgeest en gaat na Urk tenslotte nog naar Bant. Dankzij een bijdrage van de Rabobank Lelystad en de ondersteuning van G-art en niet te vergeten… de welwillende medewerking van de gemeente is deze expositie geworden wat die is, uniek en inspirerend!

De tentoonstelling in het gemeentehuis te Urk wordt vrijdagavond 1 september feestelijk geopend, de opening wordt muzikaal omlijst door Gert Jan Koster en stadsdichter Jaap Bakker zal een gedicht voordragen. De opening vindt plaats om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.

De tentoonstelling is georganiseerd door SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek).