“Ik zie dat ik volop in ontwikkeling ben. Mijn atelier doet me soms aan als een laboratorium. Hier voel ik mij vrij om steeds uitgebreider te experimenteren. Mijn werk ontstaat altijd vanuit persoonlijke ervaringen, herinneringen, verlangen, angst of spanning en dat tot uitdrukking te laten komen.”

Opvallend bij Stieneke is haar materiaalgebruik. Zij bezit de gave om materialen als puur papier en pigmenten te laten spreken. Papier of andere ondergrond krijgen talloze behandelingen zodat het er gebruikt uitziet of aangetast is door de tand des tijds. Het materiaal bezit al een verhaal en deze combineert ze met abstracte of figuratieve beeltenissen. Samen maken ze het verhaal of het gevoel wat ze wil uitdrukken.

,,Gaandeweg het maakproces komt het werk steeds meer op zichzelf te staan, de materialen geef ik daar ook de ruimte voor, waardoor er een wisselwerking tussen mij en het werk ontstaat. Een werk is voor mij geslaagd wanneer het los van mij die wisselwerking ook met de toeschouwer aan kan gaan.”