Bekijk vanaf zaterdag 6 juni 2020 het werk van 11 jonge Urker kunstenaars, verspreid door het Oude Dorp. Deze jonge kunstenaars werken hiervoor met het thema ‘ROOTS’. De route is een, Corona-vriendelijk, alternatief voor de jaarlijks terugkerende expositie ‘Jonge Urker Kunstenaars’, waar creatievelingen een podium aangeboden krijgen en elkaar kunnen inspireren.
Door het doen van een roendjen duur ut Ouwe Durp bekijk je de werken in etalages en achter de ramen van verschillende panden. Speciaal hiervoor is er een gratis kaart beschikbaar waarop te zien is waar de werken van de verschillende kunstenaars te zien zijn. De kaart is vanaf zaterdag af te halen bij Tourist Info Urk. Dit is ook meteen het startpunt van de route en de route eindigt bij het strandpaviljoen.
De werken zijn tot 26 juni 2020 te bewonderen. De jonge kunstenaars die meedoen zijn: Jennie Koffeman, Demi Kapitein, Laura Zijlstra, Bas Visscher, Pieter Brouwer, Huig Woudwijk, Alie Korf, Louw de Boer, Martruida Bruggeman, Johan Steller en Hinke Brouwer.