Vanaf vrijdag 19 februari – 30 april 2021 is de expositie IK te zien in het gemeentehuis van Urk.

“Jarenlang was ik zoekende in de fotografie, maar momenteel voel ik dat ik er steeds meer in groei. In mijn werk zoek ik altijd naar een manier om de pure realiteit op een magische manier te verbeelden. Het maken van portretten is zo’n krachtige manier om iemand een trots gevoel te geven en diegene daarbij een podium te bieden om te kunnen laten zien; dit ben IK!”

Nu we het moeten doen met minder persoonlijk contact wil Wytske van Urk met haar portretten graag de mogelijkheid geven om weer eens even goed naar elkaar te kijken en je stil te laten staan bij 2 simpele vragen; “Wie ben ik?” en “Wie ben jij?’

“Tijdens de hele voorbereiding voor deze expositie ontdekte ik dat een eerste indruk niets hoeft te zeggen. Door middel van eigen gekozen kernwoorden van de geportretteerden kwamen we altijd tot een bepalend kennismakingsgesprek, waarbij ik niet alleen de buitenkant mocht zien, maar ook echt een kijkje in de IK van de persoon kreeg. Soms erg verrassend en altijd interessant. Aan de hand van deze gesprekken zijn mijn beelden ontstaan.”

Om de portretten nog meer tot leven te laten komen zijn de kernwoorden verwoord in pakkende gedichten door Bas Visscher. Zijn woorden maken mijn beelden compleet. En zo divers als de mens is, zo divers is ook de expositie geworden.

Vanwege de huidige coronamaatregelen zal er helaas geen feestelijke opening zijn maar een finissage op 30 april om 20:00 uur. Hiervoor kunt u zich aanmelden via het contactformulier