Urk is een bedrijvig en innovatief dorp. Maar welke bedrijven laten uniek ondernemerschap zien? Dat gaan we ontdekken tijdens een gloednieuwe SCAB thema-avond ‘Naie bedrijvigheid’. De avond vindt plaats op donderdag 23 september. Locatie: zalencentrum Irene. Urker ondernemers uit de bouw, ICT en online marketing schuiven aan en vertellen over hun visie op ondernemen. De avond wordt in samenwerking met BKU georganiseerd.
Bouw
De bouw is van oorsprong een sterke bedrijfstak op Urk. Twee Urker bedrijven doen het verrassend anders. En daarom praten we met Hein Coenen, directeur van Isonique. Hij ontwikkelde een nieuw isolatie-concept voor professionele bouwers. Maar ook praten we met Henk Visscher en Jeroen Oost van Startblock. Zij vertellen over een bouwconcept dat het antwoord moet worden op de woningcrisis. Hoe ziet dat eruit, en wanneer zien we de eerste exemplaren verschijnen op Urk?
Online ondernemerschap
Online ondernemerschap kennen we al heel lang, maar deze drie Urkers hebben internet opnieuw uitgevonden. Jelline Brands van Cash Cow Academy schuift aan om te vertellen over haar visie op online ondernemen via Youtube. Ook Emma Jongman van Klif18 is van de partij. Zij doet uit de doeken hoe mode en online marketing het beste samengaan. En natuurlijk is Lisette Snijder van Lisette’s Little Bakery erbij. Zij vertelt hoe internet voor haar het belangrijkste verkoopkanaal is.
Column
Een vast ingrediënt van de SCAB-skoel avonden is een column. Dit keer van André de Vries, zelfstandig ondernemer en manager bij BKU en Vereniging van Visgroothandelaren. De Vries buigt zich onder andere over de vraag hoe vernieuwing altijd al een rode draad is geweest in de Urker bedrijvigheid. Kunnen we die rode draad herkennen in het heden?
Digitale innovatie
De digitale revolutie is nog lang niet voorbij. Daarom praten we over digitaal innoveren met Louw Post van Weforsea Shipping. Hij kwam onlangs met een nieuw concept: Smart Fishing. Wat houdt dat in en hoe gaat het de visserijsector verder helpen? Ook Jan Bakker is er de 23e bij. Hij is bestuurslid van Stichting IT Lighthouse en zelfstandig ondernemer in de IT. Bakker wil lokaal IT-talent motiveren en inspireren. We vragen hem hoe groot de groep IT’ers op Urk eigenlijk is en wat deze groep aantrekkelijk maakt voor het Urker bedrijfsleven.
Is Urk anders?
Tot slot overzien we het economisch speelveld en schuiven Jaap Brink van Profinis en Marco Smit van Horizon Flevoland aan. Is de Urker economische ontwikkelcurve anders dan andere gemeenten? Op welke gebieden hebben we een voorsprong en waar lopen we achter? Wat bevelen ze de Urker ondernemers aan met het oog op de toekomst?