Woensdag 18 juli a.s. organiseert SCAB haar jaarlijkse tuinentocht.
‘s Morgens gaan we eerst naar Wijhe waar we de tuinen van Ruimzicht van gaan bekijken.
Deze tuin van Anneletty Schumacher is echt de moeite waard. We worden ontvangen met koffie met iets lekkers en daarna geeft de eigenaresse ons een rondleiding. Ze is tevens kunstenares en een aantal van haar werken staan opgesteld.
Daarna vertrekken we naar Mariënheem.
Hier wacht ons eerst een uitgebreid lunchbuffet. Daarna kunnen we de enorme tuin van 3,5 hectare gaan ontdekken en bewonderen. De tuin heeft vele doorkijkjes en vijverpartijen. Naast alle flora vindt u er ook diverse terrassen om te pauzeren. Hier kunt u genieten van de prachtige uitzichten en diverse collectie beelden en objecten die tentoongesteld staan in deze tuin.

Terugblik:

Mooi weer, prachtige kunst, lekker eten, een gezellige groep en adembenemende tuinen: alle ingrediënten waren vandaag aanwezig voor een geslaagde SCAB tuinentocht!
Willie Bakker-Nentjes vertelt: “Bij tuin Ruimzicht werden we ontvangen met koffie en gebak en kregen we een uitgebreide rondleiding van de eigenaresse. Veel in deze tuin en met kunstobjecten heeft te maken met verbondenheid. Dat heeft bij ons allemaal veel indruk gemaakt!”
Bij Mariënheem lunchte de groep geheel in stijl in een romantisch prieel midden in de tuin. Daarna kon de groep de prachtige tuin op eigen houtje verkennen. Na een kopje koffie en thee vertrok de groep moe maar voldaan terug naar de bult.
“We hebben een hele leuke, relaxte dag gehad!”