Vertelwedstrijd ‘Urker Volksverhaal’

Donderdag 17 november 2022

De Literatuurprijs Urk is een driejaarlijkse prijs die in 2022 weer plaats vindt nadat in 2021 de Kunstprijs en in 2020 de Muziekprijs werden georganiseerd. Voor 2022 organiseren SCAB en FlevoMeer Bibliotheek  deze Literatuurprijs in de vorm van: het Verhalen Vertellen.

Al eeuwenlang worden verhalen verteld, vaak van generatie op generatie, maar ook zelf geschreven verhalen of ervaringen worden verteld. Door een verhaal te vertellen geeft de verteller zijn of haar publiek een beleving. Bekende Urker verhalenvertellers zijn Jaap Bakker en Henk Kapitein.

Woon je op Urk of heb je affiniteit met Urk en heb je een eigen Urker verhaal dat je graag wilt vertellen?

Kom jouw Urker verhaal vertellen tijdens deze editie van de Literatuurprijs met als thema: ‘Urker Volksverhalen’!

Jong en oud worden uitgenodigd om mee te doen. Het verhaal mag verteld worden in het Nederlands of het Urkers.

Meedoen?

  • Je verhaal duurt minimaal 2 en maximaal 10 minuten.
  • Jouw verhaal is verbonden met Urk.

Waar?

Bibliotheek Urk

Singel 9 b, 8321GT Urk

Inloop 19.15 uur, start 19.30 uur

Opgeven:

Meld je snel aan, er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers,  bij de balie van de bibliotheek of via mail: urk@flevomeerbibliotheek.nl

 

Hoe ziet de avond eruit?

Iedere deelnemer krijgt het podium om zijn of haar verhaal te vertellen. De jury bestaat uit: wethouder Freek Brouwer, Urker verhalenverteller Jaap Bakker en stemcoach Jantina Hakvoort. Ook  het publiek heeft een stem in de keuze voor de beste Urker Verhalen Verteller.

In de pauze vertelt Henk Kapitein een Urker verhaal. Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt en ontvangt de winnaar het geldbedrag van 100 euro, 2e prijs 50 euro en 3e prijs 25 euro.

Iedereen is welkom

Mocht je geen verhaal willen vertellen, maar graag komen luisteren of stemmen  voor de beste Urker Verhalen Verteller; meld je aan bij de balie van de bibliotheek of stuur een mail naar urk@flevomeerbibliotheek.nl en wees welkom op 17 november in Bibliotheek Urk.