Ik mag je namens onze stichting welkom heten op de website van de SCAB. Die is in een splinternieuw jasje gestoken en het resultaat mag er zijn. Niet dat we bij de SCAB van het uiterlijk vertoon zijn, zeker niet! We gaan voor inhoud, verdieping en bezinning. Toch zijn we als geen ander doordrongen van de waarde van schoonheid, van het beeld, van wat voor ogen is. Vorm en inhoud zijn voor ons twee zijden van dezelfde zaak en voor beiden zetten we ons in. 

Dat doen we alweer meer dan 25 jaar en de drijfveer van toen, het bevorderen van kunst en cultuur op Urk, is nog steeds de ronkende motor van onze stichting. Dat betekent niet dat we op onze lauweren rusten en weltevree doorkabbelen op de ingezette koers van toen.  Nee, de kussens zijn weer eens goed opgeklopt, we steken stokjes voor het kleverige kliekjesgevoel en zetten de ramen open voor nieuwe frisse winden. Ook omdat we doordrongen zijn van het grote belang van kunst en cultuur in deze spannende tijden. We spreken zelf schoorvoetend van SCAB 2.0. We zijn daarbij altijd op zoek naar mensen die deze prachtige stichting mede vorm wil geven.

Ik hoop dat dit bezoek aan deze website je naar meer doet smaken. Voel je welkom om ons eens aan dit nieuwe  digi-jasje te trekken of zoek ons face-to-face op bij één van onze activiteiten. Ik wens je namens al onze scabbers alvast veel inspiratie toe!

Hartelijke groet,

Jacob Oeverbeek